SOA antoi asiantuntijalausunnon Valtiovarainvaliokunnan verojaostolle 26.4.2024

Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry sai kutsun antamaan asiantuntijalausunto 26.4.2024 Valtiovarainvaliokunnan verojaostolle. Asiantuntijalausunto koski HE 32/2024 vp hallituksen esitystä eduskunnalle koskien arvonlisäverolain muuttamisesta. Lyhyesti SOA:n näkökulmasta oli kyse virtuaalitapahtumien verokannan laskusta alennettuun verokantaan sekä virtuaalitapahtumien verotuspaikasta. SOA:n varapuheenjohtaja Jukka Varmo kävi antamassa asiantuntijalausunnon sekä viemässä ohjelmatoimisto- ja tapahtuma-alan viestin kasvutoimenpiteistä, jos alennettuja alv-kantoja nostetaan hallitusohjelman mukaisesti. Ennen fyysistä asiantuntialausuntoa toimitettiin kirjallinen versio Valtiovarainvaliokunnan verojaostolle. Lausunto on luettavissa liitteenä.

Asiantuntijakuulemisen lisäksi tänään oli Tapahtumateollisuus ry:n tapahtuma-alan koulutusta koskeva suunnittelupäivä kauppakeskus Triplassa ja iltapäivällä LiveFin ry:n ja SOA:n yhteinen jäsenkeskustelu alv-kantojen nostosta sekä sen vaikutuksista lippujen hintoihin ja ylipäätään ohjelmamyynnin ja tapahtumien hintojen korotuksiin.

Erityiskiitos Tapahtumateollisuus ry ja sen toimitusjohtaja Sami Kerman preppauksesta asiantuntijalausunnon antamiseen ja lausuntotyöhön. Työ toteutettiin pikaisella aikataululla.