Kutsu: LiveFIN & SOA -jäsenistöjen keskustelutilaisuus pääsylippujen verotuksesta

LiveFIN ja Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry järjestävät yhdessä perjantaina 26.4.2024 jäsenistöilleen keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään pääsylippujen arvonlisäveron korotuksen vaikutuksia toimialaan. 

Hallitus on linjannut pääsylippujen arvonlisäveron korotuksesta siirtämällä kulttuuritapahtumien pääsyliput aiemmasta 10 prosentin ALV-kannasta 14 prosenttiin. Vasta päättyneessä hallituksen kehysriihessä päätettiin lisäksi yleisen arvonlisäverokannan korottamisesta 25,5 prosenttiin. Aiemmasta tiedosta poiketen pääsylippujen veronkorotus voi tulla voimaan jo kuluvana vuonna. Alunperin hallitus suunnitteli veronkorotusta voimaan vuodesta 2025 lähtien.

LiveFIN & SOA-jäsenistöt kokoontuvat keskustelemaan pääsylippujen ALV-korotuksesta perjantaina 26.4.2024 klo 14.00-15.00 etäyhteydellä (Google Meet: meet.google.com/jbg-qnwz-voo) Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Miten veronkorotusta käsitellään lippukaupassa? Siirtyykö veronkorotus suoraan lippujen hintoihin ja kuluttajan maksettavaksi, vaikuttaako se esiintyjän palkkioon vai maksaako korotuksen keikan järjestäjä? Keskustelussa käydään läpi pääsylippujen ALV-korotuksen vaikutuksia keikkojen ostamiseen ja myymiseen.

Tervetuloa mukaan keskusteluun! 
 Lisätietoja:

LiveFIN ry:n toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen 
jenna.lahtinen@livefin.fi
050 376 3767 

SOA ry:n toiminnanjohtaja Laura Haarala 
toiminnanjohtaja@ohjelmatoimistot.fi 
040 526 7260