SOA ry:n syyskokouspäivä 16.11.2023

Eilen Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry:n jäsenet kokoontuivat syyskokoukseen Työpajalle Helsinkiin. Kokouksessa hyväksyttiin SOAn vuoden 2024 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio, sääntömuutos sekä jäsenmaksujen suuruudet vuodelle 2024. Kokouksessa valittiin myös vuoden 2024 hallitus. Hallitus vuoden 2024 osalta on: Veikko Lehtola (Magnum Management Oy); Varapuheenjohtaja: Jukka Varmo (Live Nation Agency); hallituksen jäsenet: Feniks Willamo (All Day Entertainment Oy); Joose Berglund (Stupido Productions Oy); Turkka Suo (Raikuli Live); Mika Sorola (FullSteam Agency Oy); Jari Väyliö (Sold Out Management Oy); Kirsi Myllynen (Dex Viihde Oy); Esa Tontti (Alt Agency & Management Oy); Kari Pössi (Piikkikasvi Agency Oy)

Yhdistyksen toiminnanjohtajaksi valittiin Eemu Laurila / Legend of Laurila ja toiminnanjohtajana jatkaa Laura Haarala.

Kokouksen jälkeen Teosto ry ja Tiketti Oy vierailivat kokouksessa. Teosto ry:n asiakaskokemuspäällikkö Susa Perämaa kertoi Teoston toiminnasta erityisesti livekeikkoihin ja konsertteihin liittyen musiikin käyttäjien ja musiikin tekijöiden näkökulmasta. Paikalla oli myös lisensointijohtaja Markus Kaarto, joka kommentoi tapahtuma-alueen lupakäytäntöjä. Teoston kanssa käytiin esittelyn jälkeen keskustelua alan yleisestä kehittämisestä. 

Teoston jälkeen esittäytyi Tiketti Oy. Paikalla olivat Paikalla ainakin myyntijohtaja Jouni Perämaa ja data-analyytikko Antti Kokkomäki. He kertoivat muun muassa miten lipunmyynti käyttäytyy tällä hetkellä festareiden ja venueiden osalta avaamalla lipunmyynnin tilastoja sekä data-analyysin työkaluja. Esittelyn jälkeen käytiin keskustelua lipunmyynnin solmukohdista muun muassa ennakkomaksuihin liittyen. 

Teoston ja Tiketin vierailujen jälkeen esiteltiin SOAn strategiatyön tulokset sekä vuonna 2024 Tampereen ammattikorkeakoulussa alkava puolentoista vuoden mittainen Musiikkiagentti-koulutushanke. Koulutus itsessään kestää vuoden. SOA on koulutuksessa yhteistyökumppani ja toteuttaa muun muassa koulutukseen hakuprosessin yhteistyössä TAMK:n kanssa. Koulutuksen esitteli koulutuksen vastuuopettaja Harri Karvinen TAMK:n. Karvinen toimii Liiketalouden ja median lehtorina.

Antoisan päivän päätteeksi kokoonnuttiin SOAn jäsenistön kesken saunailtaan.  

 Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry:n syyskokouksen pöytäkirja 16.11.2023

Kokouspaikka: LiveNation Agency (auditorio); Työpajankatu 13A, 00580 Helsinki sekä Zoom- etäkokokousalusta

Paikalla: Veikko Lehtola (Magnum Management Oy); Laura Haarala (Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry); Kirsi Myllynen (Dex Viihde Oy); Joose Berglund (Stupido Productions Oy); Turkka Suo (Raikuli Live Oy); Jani Tanskanen (Love is Punk / Live is Punk); Mika Sorola (FullSteam Agency); Rowan Rafferty (Nem Agency Oy); Kari Pössi (Piikkikasvi Agency Oy); Elsa de Campos (Live Nation Agency); Jukka Varmo (Live Nation Agency); Anna-Sofia Taskinen (Magnum Management Oy); Esa Nummela (Magnum Live Oy); Sami Silvennoinen (Nahka Agency Oy); Feniks Willamo (All Day Agency Oy); Esa Tontti (Alt Agency & Management); Minna Kumpuvuori (Ohjelmapalvelu Dragonwhite Oy); Margit Ojaniemi (M. Agency Oy); Toni Lehtonen (MP-Viihde Oy); Jari Väyliö (Sold Out Management Oy, Rocktalo Oy); Johanna Sauramäki (Saura Booking Oy); Juha Juoni (Rockhopper Agency Oy)

1.  Kokous avattiin 13:03

2. Kokouksen puheenjohtajakasi valittiin Veikko Lehtola, sihteeriksi Laura Haarala ja pöytäkirjantarkastajiksi sekä ääntenlaskijoiksi Elsa de Campos ja Feniks Willamo

3. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4. Hyväksyttiin kokouksen esityslista

5. Vahvistettiin toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruudet seuraavalle vuodelle. Jäsenmaksut perustuvat viimeksi vahvistetun tilikauden liikevaihtoon, tasoja SOA:lla on neljä.

Jäsenmaksuluokat ovat seuraavat vuonna 2024:

Alle 500t = 180€

500t-1milj. = 250€

1-2 milj.= 400€

Yli 2 milj. = 700€

6.   Valittiin vuoden 2024 hallitus:

 Puheenjohtaja: Veikko Lehtola (Magnum Management Oy); Varapuheenjohtaja: Jukka Varmo (Live Nation Agency); hallituksen jäsenet: Feniks Willamo (All Day Entertainment Oy); Joose Berglund (Stupido Productions Oy); Turkka Suo (Raikuli Live); Mika Sorola (FullSteam Agency Oy); Jari Väyliö (Sold Out Management Oy); Kirsi Myllynen (Dex Viihde Oy); Esa Tontti (Alt Agency & Management Oy); Kari Pössi (Piikkikasvi Agency Oy)

Toiminnanjohtaja: Laura Haarala

7.  Toiminnantarkastajaksi valittiin Eemu Laurila / Legend of Laurila

8. Muut asiat: hyväksyttiin sääntömuutosesitys

9. Kokous päätettiin 13:30

Helsingissä 17.11.2023

________________________________                                 _______________________________

Veikko Lehtola, puheenjohtaja                                                 Laura Haarala, sihteeri

________________________________                                  _______________________________

Elsa de Campos, pöytäkirjantarkastaja                                     Feniks Willamo, pöytäkirjantarkastaja