Vielä ehdit osallistua kotimaisen elävän musiikin hiilijalanjäljen mittaamiseen

SOA – Suomen ohjelmatoimistot ja Agentit ry on virittämässä yhteistyötä Kemut-verkoston kanssa. Verkosto mittaa parasta aikaa elävän musiikin hiilijalanjälkeä ja laskentaan voi vielä ilmoittautua mukaan. Innostuisiko joku ohjelmatoimistojemme artisteista tai artistiryhmistä mukaan laskentaan? Viestiä voisi jakaa ja houkutella mukaan mittausprojektiin. Laskentaan kelpaa mukaan pidempi kiertue tai vaikka vain keikkaviikonloppua tai yksittäinen keikka. Viestin lopussa lisätietoa Kemut-verkostosta.

Vielä ehdit osallistua kotimaisen elävän musiikin hiilijalanjäljen mittaamiseen!

Vuonna 2022 mitataan kotimaisen elävän musiikin hiilijalanjälki. Laskentaan etsitään mukaan artisteja, tapahtumapaikkoja ja tapahtumia, jotka ovat kiinnostuneet selvittämään ympäristökuormansa. Toimijoilta odotetaan valmiutta kerätä tarvittavaa tietoa, ja kaikki tarvittavat työkalut laskentaan saa hankkeelta. 

Mittaajat saavat:

– Maksuttoman, toimialalle räätälöidyn CO2-laskuritaulukon omaan käyttöön ja opastusta laskentaan

– Oikeuden käyttää ”Elävä musiikki ❤ ilmasto” -merkkiä omassa viestinnässä osoituksena osallistumisesta projektiin

– Tiedonkeruun valmistuttua hiilijalanjälkilaskelman ja lausunnon laskennan tuloksista

Laskentaan voi ilmoittautua vuoden 2022 loppuun asti. Tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2023.

Ilmoittaudu mukaan täällä, ja lisää tietoa löydät täältä.

 Hiilijalanjälkilaskentaan on saatu tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Musiikin edistämissäätiöltä (MES). Laskennan toteutuksesta vastaa Positive Impact Oy.

Kehitä toimintaasi kestävämmäksi Elman avulla

ELMA.live on digitaalinen kestävän kehityksen suunnittelutyökalu, tietopankki ja yhteisöalusta elävän musiikin alalle. Elman avulla voit mm. rakentaa itsellesi tai organisaatiollesi vastuullisuusohjelman sekä oppia lisää ekologisesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta kestävästä kehityksestä.

Elman tieto- ja koulutuspaketti toimii johdantona YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitteeseen sekä siihen, mitä ne tarkoittavat elävän musiikin alalla. Livealalle räätälöidyn vastuullisuustyökalun avulla voit määritellä omat kestävän kehityksen tavoitteesi, rakentaa vastuullisuussuunnitelman sekä seurata sen etenemistä. 

Loppuvuodesta 2022 julkaistavat keskustelutoiminnot tarjoavat Elman käyttäjille mahdollisuuden verkostoitumiseen, vuorovaikutukseen ja tiedonjakoon.

Rekisteröidy osoitteessa www.elma.live.

ELMA.live -hanketta hallinnoi Suomen Jazzliitto, ja alustan teknisestä toteutuksesta vastaa Positive Impact Finland Oy. Rahoitusta hankkeelle on saatu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä, Musiikin edistämissäätiöltä (MES), Esittävän säveltaiteen edistämissäätiöltä (ESES) sekä kumppaneilta. Hankkeen kumppaneita ovat KEMUT (Kestävämmän musiikkialan työkalupakki) -verkoston jäsenet, joihin kuuluvat Finland Festivals ry, LiveFin ry, Music Finland ry, Muusikkojen liitto, Suomen Jazzliitto ry ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry.

https://www.elma.live/

Elma sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/elma.live2022
https://www.instagram.com/elma.live/

Lisätietoja:

Hankevastaava Anu Ahola / anu.ahola@jazzfinland.fi / puh. 050 569 0505

KEMUT-verkosto: Keskeiset kotimaiset elävän musiikin toimijat lähtivät vuonna 2020 rakentamaan yhdessä kestävämpää musiikkialaa. Näin syntyneen Kestävämmän musiikkialan työkalupakki (KEMUT) -verkoston yhteisenä tavoitteena on ollut tuottaa konkreettisia kestävän kehityksen työkaluja musiikkialalle sekä rohkaista elävän musiikin kenttää ilmastoystävällisempään toimintaan.